Vertrekpunt van het spoorfietsen in Hengelo.
Lees hier meer over onze plannen met het Schaddenspoor...!
Lees hier meer over De Blauwe Engel
Lees hier meer over onze plannen met de Blauwe ENgel het Schaddenspoor...!

Op 07 maart 2020 werd deze ‘Twentse’ Blauwe Engel uit 1953 aangekocht door het spoorfietsbedrijf.

Bekijk hier een filmpje dat 24Trains voor ons maakte over het transport. Meer over deze bijzondere trein en onze plannen elders op de website via de link ‘Blauwe Engel’.

Videokanaal 24Trains.TV

Gezellig spoorfietsen in Twente!

BELANGRIJKE MEDEDELINGEN

In verband met verscherpte Coronamaatregelen zijn wij tot nader order gesloten! Wij adviseren onze sociale media (FB IG TW) te volgen i.v.m. nieuwe ontwikkelingen.

 

Het Plukreef is met onmiddelijke ingang gesloten.

 


Waar vroeger de stoomtreinen van de GOLS en de kolentransporten over het schaddenspoor richting Duitsland reden kunt u nu zelf spoorfietsen over deze echte treinrails. Rij langs overwegen, bruggen en sluis  en proef de sfeer van vroeger.  Het ene moment rijdt u nog in de stad langs de Kuipersdijk om het volgende moment al een brug te passeren over een weg of rijdt u ruim 8 meter boven het water van het Twentekanaal. Maar niet alleen het spoor zal u verrassen, ook de unieke omgeving is de moeite meer dan waard!

U KUNT TOT EIND OKTOBER SPOORFIETSEN.

Dienstregeling seizoen 2021

Spoorfietsen Hengelo – Twekkelo

Kuipersdijk 48a in Hengelo (achter Raab-Kärcher)
Reserveringen: 0630 – 18 39 00 (10:00 – 17:00)
(Alle dagen van de week, vanaf heden tot en met eind oktober 2020)

Ochtendritten

Vertrek vanuit Hengelo op elk moment tussen 10.00 – 11.30
Retour vanuit Twekkelo op elk moment tussen 12.00 – 13.30

Middagritten

Vertrek vanuit Hengelo op elk moment tussen 14.00 – 14.45
Retour vanuit Twekkelo op elk moment tussen 15.30 – 16.30

Een enkele rit op een spoorfiets duurt ongeveer 15 – 25 minuten. U dient ongeveer 10 minuten voor uw vertrek aanwezig te zijn. Reserveringen geboekt als groep kunnen pas vertrekken wanneer alle deelnemers aanwezig zijn. Het is niet mogelijk om vanuit Twekkelo te starten.

Let op! Boekingen dienen uiterlijk 48 uur van te voren bij ons aangemeld en betaald te zijn. Wilt u het spoorfietsen combineren met een bezoek aan Het Plukreef  gelieve dit vooraf te bespreken en reserveren. Dit kan via tel: 0630 – 83 06 19 (Jeanine Reef). Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij om uw rit(ten) ruim van te voren te boeken.

Minder validen

Bent u slecht ter been en/of maakt u gebruik van een rolstoel? Geen punt, onze gezinsspoorfietsen en groepslorries zijn speciaal geschikt gemaakt voor minder validen en rolstoelgebruikers. Kunt u niet zelf fietsen en wilt u gereden worden op de spoorfiets, of bezoekt u ons met een grote groep? Bel met 0630 – 18 39 00  i.v.m. de mogelijkheden ter plaatse.

Tarieven & Reglement

De GOLS heeft vier verschillende typen spoorfietsen laten maken en bieden die tegen aantrekkelijke tarieven aan. Of u nou alleen komt, als gezin of met de hele familie, het tarief per fiets blijft hetzelfde. Om ons aanbod beter af te stemmen met onze bezoekers liggen de tarieven in het weekend ongeveer 10% hoger dan op weekdagen.

Zo huurt u op weekdagen (ma – vrij) al een gezinsspoorfiets voor 2 -6 personen voor € 25,- (weekend € 27,50). Of een speciale groepslorrie voor 8 – 16 personen voor slechts € 55,- (weekend € 60,-). U maakt dus al een retourtje vanaf €3,50 p.p. Ook beschikken wij over een replica van een klassieke pomplorrie. Dit unieke spoorvoertuig is te huur voor slechts € 45,- (weekend € 50,-) (Getoonde prijzen zijn incl. btw, op basis van een retourrit. Weekendtarieven worden automatisch vermeld op de pagina ‘Reserveren’).

Klik hier om het SPOORFIETSREGLEMENT te lezen.

Leuk  daguitje in Twente!

  • Voor het hele gezin
  • Voor een kinderfeestje
  • Voor een personeelsuitje
  • Zakelijke arrangementen
Tarieven & Reserveren
Gezinsspoorfiets bij vertrekpunt spoorfietsen in Hengelo.
Gezinsspoorfiets bij vertrekpunt spoorfietsen in Hengelo.
Groepslorrie onderweg van Twekkelo naar Hengelo
Klassieke pomplorrie (Spoorfietsen Hengelo)
Spoorfietsskelter (Spoorfietsen Hengelo)
Rolstoelvriendelijke attractie
Er op uit in eigen land! Vertrekpunt spoorfietsen in Hengelo.

Partners

Het Plukreef, Twekkelerweg 350 7554 SE Hengelo
Verklaring a.v.g.